Wat te doen in Sunny Beach

Welke activiteiten mag je in Sunny Beach niet overslaan? Wat moet je gezien hebben en wat mag tijdens je vakantie niet ontbreken? Jij en je vrienden hoeven jullie in de populaire badplaats absoluut niet te vervelen, want Bulgarije heeft je naast de meest geweldige feesten en stranden nog heel wat ander moois te bieden! Wij geven jullie een aantal tips hoe jullie alles uit jullie vakantie in Sunny Beach kunnen halen, want dat er veel te doen is, is een ding dat duidelijk is!

Boulevard van Sunny Beach

De boulevard van Sunny Beach is een gezellige, bruisende plaats waar het 24 uur per dag leeft. Aan de prachtige zee vind je er namelijk heel wat restaurantjes, winkeltjes, uitgaansgelegenheden, attracties en… een heuse Eiffeltoren! Daardoor is de boulevard overdag de perfecte plek om heerlijk op het strand te genieten van de zon, terwijl je ’s avonds er goed terecht kunt om een bodem te leggen in een van de restaurants of fastfoodketens om vervolgens flink op stap te gaan met je maten.

Zonnen in Sunny Beach

De badplaats doet zijn naam uiteraard eer aan en heeft een kilometers lang strand waar jij overdag met je vrienden lekker aan je kleurtje kunt werken. Je huurt er trouwens een bedje inclusief parasol voor maar een paar euro of kunt er gewoon lekker zelf met een handdoek op het strand gaan liggen om van de Bulgaarse zon te genieten.

Adrenaline stoot in het watersportparadijs

Vind jij de hele dag met je billen in het zand liggen een beetje saai? Zoek dan de spanning flink op via een van de vele watersporten die Sunny Beach rijk is. Ga banaanvaren, jetskiën, parasailen of duiken en bekijk de strip en onderwaterwereld van Sunny Beach zo ook eens van een andere kant!

Bezoek het historische Nesebar

Vinden jij en je vrienden het leuk om de kroeg af en toe af te wisselen met wat cultureels? Bezoek dan het historische Nesebar. Het stadje nabij Sunny Beach is de perfecte mix van een historisch centrum in combinatie met de echte Bulgaarse cultuur. Dat geeft wel een wat leukere variatie in de vakantiefoto’s! Je komt er via een van de vele excursies die er naar toe worden aangeboden of je neemt zelf een taxi voor een paar euro per rit.

Waterpret in aquaparken

Meervoud, ja. Houd jij wel van een glijbaan en ben je een echte waterrat? Dan kan je je in Sunny Beach helemaal uitleven! Er zijn namelijk maar liefst twee waterparken waar jij en je vrienden een dagje jullie energie kwijt kunnen: Action Aquapark Waterpark Sunny Beach en Paradise Waterpark Sunny Beach. De laatste ligt in Nesebar, terwijl de eerste vlakbij Sunny Beach ligt. Beide parken hebben gigantisch veel zwembaden, glijbanen en andere faciliteiten waardoor je je geen minuut hoeft te vervelen!

Doe een kroegentocht

Houden jij en je vrienden wel van een goed feestje? Dan zijn jullie in Sunny Beach aan het juiste adres! De badplaats staat bekend om zijn uitgaansleven dat zelfs tot een van de beste van Europa wordt bestempeld. Waar moet je zijn geweest? Aan Flowerstreet liggen tientallen kroegen en clubs waar je tot in de vroege uurtjes door kunt feesten. Tussen het aanbod clubs vind je uiteraard ook een aantal Nederlandse cafés en verschillende heerlijke cocktailbars. Ook hier geldt dat je een kroegentocht als excursie kunt boeken waarbij een reisleider jullie de beste plekjes van Sunny Beach leert kennen. Aanrader voor de eerste dagen, want zo weten jullie meteen de rest van de vakantie waar je heen moet gaan!

Jeepsafari of quadtocht

In Sunny Beach kun je terecht voor talloze soorten excursies. Zo kan je het binnenland van Bulgarije leren kennen door middel van een jeepsafari of individueel via een quadtocht. Als je 18 jaar of ouder bent en een rijbewijs hebt, kun je al gauw een quad of jeep huren. Ontdek de binnenlanden en ontdek hoe het echte Bulgaarse leven eruit ziet in een van de kleine dorpjes. Bovendien is het in lokale dorpjes ook nog eens een stuk goedkoper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *