Veiligheid Sunny Beach

De meesten gaan naar Sunny Beach voor zon, zee en strand en daarbij het bruisende nachtleven. Je mag er alles. Drinken uit emmers met alcohol. Je kunt lachgas op elke hoek van de straat gebruiken en keihard zingen met de gekste mensen op straat. Toch zijn er veel meer andere dingen te doen overdag. Ook op het strand zijn er genoeg mogelijkheden om je bezig te kunnen houden. Zo kun je naast het lekker liggen op het strand gaan parasailen, waterskiën of met een catamaran cruise meegaan. Je kunt ook op de boulevard meedoen aan slingshot. Hierbij wordt je door middel van een soort katapult hoog de lucht ingeschoten. Naast de vetste feesten is er een geweldig strand met op de boulevard winkels, strandclubs en een grote kermisattractie. Je kunt er ook bunggeejumpen of met je vrienden of kennissen naar een van de casino’s gaan. Op het water kun je jetskiën, flyboarden, speedbootvaren of op een banaan achter een speedboot gaan hangen.

Bezichtigen
Vlak bij Sunny Beach ligt Nesebar. Het dorpje is uitgegroeid tot een zeer belangrijke toeristische attractie. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dat houdt in dat de oudheid en de schoonheid van het dorpje gewaarborgd blijft. Alle winkels, bars, cafés en restaurants zijn en blijven in de Bulgaarse stijl. Wanneer je er gaat eten is dat ook nog volgens de traditionele Bulgaarse methode. Dit dorpje moet je zeker gezien hebben bij een verblijf in Sunny Beach. Nesebar ligt op een schiereiland en is per watertaxi te bereiken voor ongeveer € 5,- Het eten en drinken is er spotgoedkoop. Het is een mooi cultureel uitje voor een goed betaalbare prijs.

Veiligheid
Je moet in Sunny Beach s’avonds niet alleen op straat lopen. Vooral na 11 uur komen de zakkenroller en overvallers in actie. Wanneer je alleen over het strand loopt kun je daar veel last van hebben. Overdag moet je ook oppassen voor de personen die je fruit aanbieden. Neem dan niets aan want je zal er veel voor moeten betalen. Wanneer ze je overdag wat aanbieden, moet je je handen als vuisten dichtmaken, zodat ze er niets in kunnen stoppen. Lukt dat wel dan moet je er zeker veel te veel voor betalen. Na 11 uur in de avond komen ook de prostituees in actie. Zij proberen vooral van dronken jongeren geld afhandig te maken. Ga ook niet staan wildplassen. Wanneer je door de politie wordt betrapt, krijg je een flinke boete die je direct moet afrekenen.

Waterpark
Rondom Sunny Beach zijn er voor het toerisme veel nieuwe attracties aangelegd. Zo is er een waterpark dat je zeker niet mag missen. Wanneer je tijdens een hete zomerdag niet aan het strand wilt liggen, is een bezoek aan het waterpark een echte aanrader. Er zijn meerde zwembaden, waterglijbanen en andere water attracties. Door heel het park staan er voldoende ligbedden. Deze zijn gratis te gebruiken, zodat je overal in het park heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mogelijkheden die het park biedt.

Gezondheid
Om een vakantie op Sunny Beach door te brengen zijn er geen speciale inentingen nodig. Wel worden er adviezen gegeven om je te laten inenten tegen hepatitis A en DTP. Informeer, als je ernaar toe gaat, eerst bij de GGD bij jou in de buurt. Het komt vooral ook bij jongeren voor dat ze medische zorg nodig hebben. Je kunt bij een dergelijk geval het beste eerst advies inwinnen aan de informatiebalie van je appartement of bij de reisleiding. Zij geven aan naar welke dichtstbijzijnde artsenpost je kunt gaan. Neem wel de kwitantie mee om deze bij je verzekeraar in te kunnen dienen. In het centrum van Sunny Beach ligt een ziekenhuis. Er zijn door de plaats meerdere apotheken. In de hoofdstraat kom je er al verschillende tegen. Het is niet te hopen dat je tijdens een vakantie medische zorg nodig hebt, maar je weet het nooit. Ga dus goed voorbereid op vakantie.

Goede keus
Sunny Beach is een zeer goede keus om op vakantie te gaan. Het is mooi en er is veel te doen. Voor kinderen is het ideaal in verband met de glooiende zandstranden. Alles is er nog zeer goed betaalbaar. Je moet rekening houden met bepaalde regels maar dat is op iedere vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *