Veiligheid Bulgarije

Bulgarije is in de loop van de jaren een populaire vakantiebestemming geworden. Dit komt mede door de heerlijke stranden, de mooie zee en feit dat Bulgarije een goedkoop vakantieland is. Bulgarije trekt niet alleen maar feestende bezoekers, ook mensen die van stedentrips en cultuur houden, hebben hun weg naar Bulgarije gevonden. Echter, er zit ook een maar aan dit verhaal. Voor een veilige vakantie naar Bulgarije, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vertellen je graag wat over de veiligheid in het land Bulgarije.

Gezondheid

Het is beter om geen kraanwater te drinken in Bulgarije. De waterzuiveringsinstallaties zijn niet overal even goed en zeker in resorts is het oppassen geblazen. Je kunt het beste waterflesjes kopen, deze zijn niet duur. Ook is het oppassen geblazen met legionella uit de leidingen. Laat daarom de douche 10 min op 60 graden doorstromen. Laat hierbij de douchekop in een emmer water met de kop onder water, dit voorkomt de nevel, die erg schadelijk is. Kun je de douche niet genoeg verwarmen? Ontkoppel dan de douchekop. In de douchekop vind namelijk de meeste nevel plaats.

Vaccinaties

Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren, maar de vaccinaties Hepatitis A en DTP worden wel aanbevolen. Wanneer je 3 maanden of langer in Bulgarije verblijft, dan worden de vaccinaties voor Hepatitis B, Rabiës en Tuberculose aangeraden. Wanneer je veel in de natuur bent of met dieren in aanmerking komt, dan kun je beter altijd de Rabiës inenting halen. Wanneer je onverhoopt door een beest wordt gebeten, is het altijd raadzaam om met spoed naar een arts te gaan. Ook als je volledig ingeënt bent.

Medisch

Je wilt er niet aan denken, maar het kan altijd voorkomen dat je tijdens je vakantie in het ziekenhuis belandt. Wanneer dit gebeurt, is het altijd belangrijk om contact te hebben met je reisleider of de Nederlandse ambassade. Zij kunnen niet alleen het thuisfront op de hoogte stellen, ze zorgen er ook voor dat de zorgverzekering of reisverzekering op de hoogte wordt gesteld. Het is daarom ook van belang dat je verzekerd bent. Wanneer je niet verzekerd bent, dan kan het gebeuren, dat je niet wordt behandeld, omdat ze simpelweg niet weten of je de rekening kunt betalen. De Nederlandse ambassade kan hierin wel bemiddelen, maar zal niet de rekening betalen. Ook kunnen ze familie in Nederland vragen om de rekeningen te betalen.

Verzekeringen

Wanneer je enkel op vakantie bent in Bulgarije, komt je verzekering niet in gevaar. Maar wanneer je gaat werken in Bulgarije, dan ben je meestal niet meer verzekerd in Nederland. Het is daarom goed om deze regels goed door te lezen. Ook aan studeren in Bulgarije zitten regeltjes. Je kunt je Nederlandse zorgverzekering wel behouden mits je jonger bent dan 30 en geen betaalde stage of bijbaan hebt in Bulgarije. Welke modules van een reisverzekering je nodig hebt, ligt ook aan je zorgverzekering. Sommige kosten worden via de zorgverzekering al vergoed. Met een reisverzekering kun je je laten verzekeren voor bagage, ongevallen, annulering, ongevallen en ziektekosten. Let er wel op, dat de verzekeraars meestal uitgaan van Nederlandse tarieven, als een medische ingreep in Bulgarije duurder is, zal je zelf het verschil moeten betalen.

Geld

Diefstal, oplichting en skimming. Ook in Nederland kennen we dit. Echter, is dit wel heel vervelend, als dit op reis gebeurt. Wanneer je bankpas gestolen wordt of je wordt geskimd, kun je contact opnemen met je bank, zodat zij de rekening kunnen blokkeren. Vaak kunnen banken wel iets regelen zodat je bij een ophaalpunt geld op kunt halen. Wanneer je paspoort wordt gestolen, is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Nederlandse ambassade. Zij kunnen je voorzien van een tijdelijk reisdocument. Bij diefstal kun je altijd contact opnemen met de politie en de Nederlandse ambassade.

Tot slot

Ga nooit ’s nachts in je eentje over straat. Of je nu man of vrouw bent, je loopt altijd kans om slachtoffer te worden van beroving, prostituees of afpersingen. Wanneer je overdag op drukke plekken komt, is de kans klein dat dit gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *