Hoe duur is Sunny Beach?

Hoe duur is sunny beach qua eten, uitgaan en overnachten
Sunny Beach ligt aan de Zwarte Zee. In Bulgarije is Sunny Beach een zeer populaie badplaats. Het is een heerlijke plaats aan zee om er de vakantie door te brengen. Je zal er niets te kort komen. Je vindt er werkelijk alles. De agelopen jaren is het toerisme sterk toegenomen. De prijzen die er gehanteerd worden zijn goed betaalbaar. Er zijn voldoende uitgaansgelegenheden zoals hippe clubs, goede cafés, en zeer trendy discotheken. De bekendste is discotheek Sunny Beach. Het ligt direct aan de zee. De stranden zijn er voortreffelijk. Het goudgele zandstrand van Sunny Beach behoort tot het mooiste van Europa. Het strand is 8 kilometer lang, is breed en schoon. De zee is er prachtig en helder. Omdat het strand glooiend afloopt is het een ideaal strand voor gezinnen met kinderen. De kinderen kunnen heerlijk spelen op het zandstrand terwijl de ouders lekker kunnen genieten in de zon. Je hebt er ook genoeg sportfaciliteiten op het water. Ook de terrassen aan de kust zijn er prima.

Het zonnestrand van Sunny Beach heeft meer dan 200 hotels en veel restaurants waar je heerlijk kunt eten. De discotheken, bars en cafés worden zeer goed bezocht door de toeristen. Het aantal toeristen dat jaarlijks Sunny Beach bezoekt groeit nog steeds. Sunny Beach is goed bereikbaar vanaf het vliegveld van Burgas of Varna Airport. Sunny Beach ligt op ongeveer 35 kilometer vanaf de luchthaven van Burgas. Vanaf de airport Varna is het ongeveer 100 kilometer rijden.

De levensstandaard
De kosten om vanaf Sunny Beach naar Burgas te rijden zijn met de taxi slechts 25 euro en met de bus 3 euro. Vanaf Varna kost een taxi 50 euro en met de bus 6 euro. De Bulgaren betalen met leva. Dat is Bulgaarse valuta. Een leva is ongeveer €0,50. Wanneer je op de helft rekent, als je er op vakantie gaat, kan je gewoon de helft rekenen. Wanneer je naar Bulgarije op vakantie gaat is het verstandig om niet te veel geld mee te nemen. Je kunt euro’s omwisselen bij de wisselkatoren. De wisselkantoren bevinden zich naast de pinautomaten. Je kunt er beter als je aankomt gewoon pinnen. Dan heb je direct de juiste valuta op zak. Op deze manier hoef je geen transactiekosten te betalen. De wisselautomaten zijn in het Engels.

Je kunt er heerlijk en goedkoop eten. Voor een hamburger betaal je ongeveer €3,- en voor een pizza €5,- Je kunt er ook een heel diner bestellen in het restaurant. Voor een heel diner betaal je ongeveer €10,- Dat is de prijs voor een menu en het drinken wat je erbij gebruikt. Je hebt er fastfoodketens namelijk McDonalds, Burgerking en KFC. Bij deze fastfoodketens betaal je ongeveer evenveel als in Nederland. Voor bier betaal je voor een halve liter in lokale bars €1,- In een discotheek is de drank wel wat duurder. Voor een cocktail betaal je in een bar en lokale kroegen ongeveer €1,50. Wanneer je de prijzen vergelijkt met andere vakantielanden kun je wel zeggen dat het hier nog spotgoedkoop is.
Ook de hotels of appartementen zijn er goed betaalbaar. De prijzen variëren nogal maar je kunt gemakkelijk een goed hotel tegen een redelijke prijs vinden.

Veiligheid
Sunny Beach is een geweldige vakantiebestemming. Je moet toch voor een aantal zaken goed oppassen. Na 23.00uur is het niet verstandig om over het strand te lopen. Je kunt rond die tijd er gemakkelijk zakkenrollers tegenkomen. Er lopen ook prostituees rond die dronken jongeren geld afhandig willen maken. Indien je wordt gepakt voor wildplassen krijg je een bon die je direct moet afrekenen. Neem ook geen fruit aan van mensen die dat aanbieden want als je het in je hand hebt moet je ervoor betalen. Maak van je handen vuisten zodat ze niets in je handen kunnen stoppen. Als ze het toch in je handen gedrukt krijgen, moet je er veel voor betalen. Loop nooit alleen als je naar je hotel of appartement gaat. Wanneer je alleen over straat loopt ben je kwetsbaar voor overvallers of zakkenrollers. Het is dus een prachtige streek in Bulgarije om op vakantie te gaan, maar je moet wel opletten. Houd je wel aan de geldende regels zodat je niet in de problemen komt. Je kunt er vooral overdag heerlijk genieten op het strand en tijdens de avonden in het hotel, waar ook voldoende vertier is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *