Alles over Sunny Beach

Sunny beach word ook wel het Zonnestrand van Bulgarije genoemd. Dit is een toeristisch gebied. Dit gebied ligt ongeveer 35 kilometer van de stad Burgas. Dit ligt ook langs de noordelijke kant. Sunny beach ligt langs de kust van de Zwarte Zee en is zo een 7 kilometer lang. Noem het als een strook langs de kust. Sunny beach heeft zijn naam niet zo maar gekregen. Deze naam is er gegeven omdat tijdens de zomer periode en de lente periode er veel uren zonneschijn worden geregistreerd. Een echte aanrader voor iedereen die houd van het felle zonlicht. Vanaf april wordt het weer aangenamer en valt er zeer weinig neerslag. De uren zonneschijn beginnen ook op te lopen. Dit vanaf april tot augustus. Daarom komen er in deze periode zeer veel toeristen naar Sunny beach. Dit om te genieten van de vele uren zonneschijn, maar ook om te genieten van de weinige regenval. In andere landen zal er vaak veel meer regen vallen.
De wintermaanden in Sunny beach zijn dan weer helemaal anders.
Het wordt koelen en grijzer. In vele delen van Bulgarije word het echter vele kouder dan in Sunny beach. Sunny beach is in de winterperiode warmer dan in andere delen van het land Bulgarije.

Sunny beach is gelegen in Bulgarije.
Bulgarije is een land met een gematigd klimaat. Bulgarije heeft zeer warme zomers en tamelijk koude winters. Het noordelijke deel van Bulgarije is vrij koud terwijl het zuidelijke deel van het land meer van een mediterraans klimaat weg heeft.

Bulgarije is gelegen aan de Zwarte Zee, deze heeft redelijk veel invloed op het klimaat van het oostelijke gedeelte van Bulgarije. Langs de kust kan de Zwarte Zee in het voorjaar een zeer verkoelende werking hebben. Dit wil zeggen dat de temperaturen veel lager liggen door de Zwarte Zee. In het najaar zal de Zwarte Zee dan zorgen voor hogere temperaturen. De temperatuur van het westen van Bulgarije zal dan voornamelijk hoger zijn door de Zwarte Zee.

De temperatuur in Bulgarije kan op een korte periode zeer drastisch veranderen.
Een voorbeeld hiervan is dat bijvoorbeeld in het najaar de temperaturen in Bulgarije nog 20 graden kan zijn, maar een week later kan het weer plots drastisch omslagen en kan het plots gaan vriezen.
Er zijn wel enkele zekerheden die het land Bulgarije kan bieden.
Namelijk dat je in de zomer altijd zeker kan zijn dat het er zeer warm of zelfs heet is. Ook kan je er zeker van zijn dat de temperatuur tijdens de wintermaanden bar en boos is. Het verrassende aan Bulgarije is dat er op hetzelfde moment binnen het land verscheidene temperaturen kunnen voorkomen. Terwijl het op sommige plaatsen nat en koel is kan het ergens anders in het land warm en droog zijn. Dus als je zeker wil zijn van het weer, moet je zeker naar het weerbericht kijken van de juiste streek of stad. Zo ben je toch zeker dat als je op reis gaat, je de juiste kleding mee neemt en je niet voor onverwachte regenbuien en/of hittegolven komt te staan.

Het wisselende en onvoorspelbare weer zorgt ook vaak voor overlast in het land.
Zoals geweten zijn er ook regelmatig verschrikkelijke onweersbuien met verschrikkelijke regenbuien. Ook deze onweersbuien kunnen voorvallen in de zomer. Door de regen worden er regelmatig overstromingen veroorzaakt. Vele dorpen die wat afgelegen liggen in het land worden hierdoor van de buitenwereld afgesloten.

Het klimaat in de winter is dan weer anders dan we gewend zijn. In de winter zorgen andere zaken voor overlast. Vorst, sneeuw en mist, dit zijn de drie elementen die in de winter zorgen voor een serieuze overlast. De sneeuwvallen zijn soms heftig alsook de mist. Hierdoor ontstaan er in de winter vaak annuleringen van vluchten alsook vluchtvertragingen. Dit komt het meest voor op de luchthaven van Sofia Airport.

Ook is het land Bulgarije ideaal voor mensen die verzot zijn op wintersport.
Niet zoveel mensen onder ons weten dat Bulgarije het ideale land is om te gaan skiƫn of te snowboarden. Voornamelijk hogerop in Bulgarije kan men van wintersport genieten. De bestemmingen waar je het meest zekerheid hebt op sneeuw zijn Rilla, Pirin en Rhodope. Dit zijn dan ook de meest populaire vakantiebestemmingen in de winter voor de sneeuwfanaten onder ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *